Selecția voluntarilor – Împreună pentru viitor – PDF 

Norme privind

RECTRUTAREA VOLUNTARILOR IN CADRUL PROIECTULUI Împreuna pentru viitorˮ

Actiunile de rectrutare se vor baza pe informarea generala a tinerilor din municipiul Deva şi Simeria, pe abordarea institutiilor ce fac referinta la persoanele din grupul tinta sau au o legatura de orice natura cu acestea – Colegiul National „Decebalˮ Deva şi Centrul de Pedagogie Curativă din Simeria si pe abordarea persoanelor ce au experienta relevanta. Vor avea prioritate membrii Ansamblului Folcloric „Transilvaniaˮ al Colegiului National Decebal Deva.

Se va pune accentul pe consecintele pozitive la nivel social si personal. Sunt enumerate unele exemple din actiunile planificate pentru recrutarea tinerilor voluntari: • Vor fi abordate Primariile din regiunile de implementare a proiectului, Asociatiile si Fundatiile ce sunt legate de grupul tinta. • Vor fi abordate ONG-urile pentru a informa voluntarii pe care ii au. • Se va constitui un anunt pe pagina Colegiului National Decebal Deva capitol aparte pe pagina web www.cnd.ro topicul Impreuna pentru viitor • Vor fi contactate institutii ce ofera servicii si programe tinerilor pentru a sprijini lucrarea de recrutare a voluntarilor.

SELECTAREA VOLUNTARILOR

Se doreste sa fie selectat un numar satisfacator de voluntari pentru a sprijini implementarea proiectului. Pentru echipa de voluntari “Off-line” se propune sa se instituie o comisie de selectie a voluntarilor. Voluntarii se adreseaza verbal responsabilului de proiect –prof. Marin Florin ILIES si se inscriu pe o lista de voluntari la secretariatul Colegiului Național „Decebalˮ Deva, in perioada 9-12 septembrie 2019.

DESCRIERE

Faza de selectie a voluntarilor este urmatorul pas dupa recrutarea voluntarilor. Fiecare potential voluntar se prezinta la interviul de selectie verificand aptitudinile pentru dans si alte aptitudini de voluntariat. Interviurile si verificarea aptitudinilor sunt idividuale, sunt realizate de catre instructor de dans si profesori de educatie fizica-responsabili pentru selectie in perioada 13-16 septembrie 2019. De asemenea, interviul are drept scop sa informeze voluntarii despre proiect. Sunt informati despre proiect si despre rolul voluntarilor in cadrul sau, sunt clarificate eventuale nelamuriri. Voluntarilor li se comunica imediat dupa interviu-verificarea aptitudinilor rezulatul selectiei.

INFORMAREA/SENSIBILIZAREA VOLUNTARILOR

Scopul acestei activitati este de a coordona echipa “Off-Line”, dispunand de personalul ce a fost constientizat intr-un mod adecvat. Obiectivul aceste activitati este reprezentat de o mica informare a voluntarilor pentru a fi informati si sensibilizati la un grad ce le va permite sa preia si sa indeplineasca in mod efectiv sarcinile lor. Pentru a-si indeplini responsabilitatile , voluntarii vor realiza o informare scurta

(6-8 ore) ce va contine subiecte precum ar fi: Obiectivele proiectului, obiectivele si activitatilor, sensibilizarea in ceea ce priveste particularitatile grupului-tinta, comunicare care pune accentul pe: incurajarea si feedback-ul constructiv, genul social si stereotipurile profesionale, calendarul activitatilor, metodologia si modurile de participare ca voluntar “Off—line” precum si informarea despre serviciile de informare & asistenta prin consiliere, evaluarea aptitudinilor. Informarea voluntarilor este o oportunitate de a ura bun venit tuturor voluntarilor ce apartin echipei din proiect. Deci, este important sa transmitem mesajul voluntarilor ca apartin echipei din proiect, ca au un rol important, pentru care li se va acorda asistenta adecvata atunci cand este necesar. Voluntarii vor primi o adeverinta de participare la aceasta informare dupa terminarea acesteia.

Preşedinte

Prof.dr. Marin Florin ILIES