La începutul acestui an, noi, membrii clubului de voluntariat IMPACT „Decebal”, împreun? cu coordonatorii no?tri prof. Ana Popa, prof. Adina Amititeloaie ?i prof. Cristian Bauman, am demarat proiectul „Clipe de bucurie”, dedicat persoanelor vârstnice care reprezint? la noi în ?ar? o categorie adesea marginalizat?. "B?trâne?ea nu este o boal? ru?inoas? care se poate întâmpla numai altora. B?trâne?ea poate fi frumoas?, iar vârstnicii pot continua s? se bucure de via?? dac? îi trat?m cu respect, dac? îi ajut?m s? se simt? integra?i în societate, activi ?i pre?ui?i". Cuvintele Principesei Margareta au atras aten?ia elevilor din clubul nostru de voluntariat ?i astfel ne-am gândit s? ini?iem un nou proiect prin care s? încuraj?m interac?iunea, solidaritatea ?i respectul între genera?ii, s? facem un gest prin care s? le ar?t?m celor vârstnici c? le suntem al?turi, c? nu trebuie s? se simt? neglija?i ?i uita?i de comunitatea în care tr?iesc. Astfel, cu sprijinul domnului director al Colegiului Na?ional „Decebal”, prof. dr. Florin Ilie? ?i cu ajutorul material oferit de Funda?ia Noi Orizonturi, am f?cut o vizit? la Centrul de Zi pentru persoane vârstnice din Simeria, într-o zi de vacan?? foarte friguroas? (3 februarie 2011), când pensionarii din ora? se întâlnesc aici pentru a servi un ceai ?i a mai sta de vorb?. Micul nostru spectacol - recital de poezie, roman?ele interpretate, câteva fragmente de lectur?, sceneta, dansul – ?i darurile oferite au fost de nepre?uit pentru cei ce ne a?teptau. Sentimentele ce ne-au încercat în acele momente au fost de bucurie, c? i-am v?zut zâmbind, compasiune, c? anii ?i-au l?sat amprenta asupra lor, mul?umire sufleteasc?, deoarece am petrecut împreun? o dup?-mas? deosebit? în care nu s-au sim?it singuri. Ceea ce ne-a impresionat foarte tare a fost c? ?i ei ne-au preg?tit fiec?ruia o mic? aten?ie ?i ne-au cerut s? revenim oricând dorim. Proiectul „Clipe de bucurie” a reu?it s? responsabilizeze ?i s? sensibilizeze elevii fa?? de via?a ?i nevoile comunit??ii, s? creeze oportunitatea de interac?iune între genera?ii, ca mod de a împiedica izolarea vârstnicilor în societate.
Membrii Clubului de voluntariat IMPACT DECEBAL
Ataşamente: |

DSC03796.JPG [ 2.02 MiB | Vizualizat de 300 ori ]
|

DSC03829.JPG [ 2.04 MiB | Vizualizat de 296 ori ]
|

DSC03798.JPG [ 2.03 MiB | Vizualizat de 300 ori ]
|

DSC03837.JPG [ 1.98 MiB | Vizualizat de 334 ori ]
|

DSC03867.JPG [ 2.06 MiB | Vizualizat de 328 ori ]
|