Dragi elevi,

            În aceste zile dificile, cînd toți suntem preocupați de  cel mai important subiect actual – epidemia de coronavirus COVID-19, vă asigur că gândul meu se îndreaptă către voi.

Vă mulțumesc  pentru răbdarea, înțelegerea, spiritul de responsabilitate și solidaritatea de care ați dat dovadă de la începutul acestei crize.  Fără îndoială, vom avea cu toții nevoie de multă răbdare și în  perioada următoare. 

Procesul didactic a depășit  limitele fizice spațiale ale instituției noastre, în aceste momente dificile pentru toţi, și am reușit să ne reinventăm, așadar am demonstrat împreună,  adaptabilitate și solidaritate în  inovație, pentru ca învătarea să poată continua, chiar și la distanță.  Vom învăța cu toții din această experiență, atât despre utilizarea instrumentelor pedagogice online, cât și despre motivația  datorită căreia  educația îmbracă forme noi.

Stimaţi părinţi,

            Vă mulțumim pentru sprijinul acordat, în demersurile noastre de a  păstra legătura cu  elevii școlii în mediul online. Restricţiile impuse de autorităţi pentru prevenirea răspândirii coronavirusului sunt dure, dar sunt în folosul nostru, al tuturor, și ne determină să tratăm întreaga situație cu realism și prudență.   Așteptăm cu nerăbdare să-i întâmpinăm în sălile de clasă pe copiii dumneavoastră, dar între timp ne străduim să ne menținem sănătoşi şi să fim în deplină siguranță.

Stimaţi colegi profesori,

            Ȋmi exprim, în acest mod, recunoștința profundă pentru sprijinul constant, acordat elevilor școlii noastre.  Dedicația și grija dumneavoastră sunt de neclintit în această perioadă dificilă și reprezintă o garanție că educația elevilor noștri este primordială pentru şcoala  noastră. Vă mulţumesc!

Fiecare zi reprezintă o lecție de viață și este evident că situația actuală ne oferă tuturor o reevaluare a lucrurilor pe care le prețuim. Am devenit cu toții conștienți de  o anumită fragilitate emoțională a noastră, ca oameni.  Astfel de adversități ne determină să ne evaluăm și să ne reafirmăm credința, să ne reconectăm cu  cele mai prețioase  aspecte ale vieții noastre – mai ales familia și cei dragi nouă. Deși distanța socială fizică este necesară, vă încurajez ca, prin tehnologie, să vă conectați cu familia și prietenii în mod regulat – interacțiunea umană este importantă și vocea celor dragi este reconfortantă în momentele de incertitudine.Să fim solidari în același demers:  ACUM STĂM CU TOȚII ACASĂ, PENTRU CA, ULTERIOR,  SĂ NE PUTEM  ÎNTÂLNI SĂNĂTOȘI !

Cu aceste gânduri, în pragul praznicului împărătesc al Ȋnvierii Domnului, vă doresc tuturor sărbători luminate, cu pace și sănătate, și vă transmit, din toată inima, vestirea mântuitoare:  „Hristos a înviat!ˮ       

Marin Florin ILIEŞ

                                                                        Directorul Colegiului Naţional „Decebalˮ Deva