Colegiul National Decebal - Deva

Colegiul National Decebal - Deva

EMail Imprimare

Lista de evenimente

Eveniment 

Titlu:
Satori-Quartett - muzică contemporană de chitară din Germani
Data:
30.05.2011 - 31.05.2011 
Categorie:
Alte Activitati

Descriere eveniment

Satori-Quartett - muzică contemporană de chitară din Germania
30-31.05.2011: Concert şi workshop


Cvartetul Satori, invitat la Colegiul National “Decebal” , se numără cu certitudine printre cele mai interesante proiecte actuale de chitară din Germania. În concepţia lor muzica este o modalitate de exprimare a prezentului cultural şi a creaţiilor contemporane rezultate din aceasta. În concertele lor, Wiebke Rademacher, Karl Christoph Rensch, Mathias Göppel şi Michael Zeuner urmeză căi inovative în ceea ce priveşte transmiterea şi concepţia muzicală. Cvartetul încearcă, prin colaborarea cu alte forme de artă, să pătrundă pe noi tărâmuri muzicale. Publicul prezent la concertele lor se aşteaptă la un program atractiv de creaţii contemporane, care oferă alături de noi experienţe sonore şi o privire asupra muzicii culte moderne.

Cvartetul Satori a oferit elevilor decebalisti, pasionati de muzica, doua workshop-uri cu tema „Cum funcţionează muzica contemporană?“

Cvartetul s-a format în anul 2008 la Torino şi la scurt timp şi-a început activitatea concertistică. Compozitori precum Violeta Dinescu, Babette Koblenz, Andreas Sorg şi Martin Sadowski au compus de atunci pentru cvartet. După nenumărate apariţii în străinătate, Azerbaijan, Armenia, Georgia şi Brazilia, în 2010 au editat un CD cu creaţii contemporane.