Colegiul National Decebal - Deva

Colegiul National Decebal - Deva

EMail Imprimare

Lista de evenimente

Eveniment 

Titlu:
Oaspeţi germani la Colegiul Naţional „Decebal“ din Deva
Data:
02.05.2011 - 09.05.2011 
Categorie:
Alte Activitati

Descriere eveniment

„Mediul creează punţi de legătură - Tineri europeni în dialog”


Elevii Colegiului Naţional „Decebal” au primit oaspeţi germani, colegii lor de la St.Leonhard Gymnasium din Aachen- Germania, parteneri în proiectul „Mediul creează punţi de legătură - Tineri europeni în dialog", derulat de Fundaţia Federală Germană de Mediu (DBU) în cinci ţări europene (Bulgaria, Croaţia, Germania, Ungaria şi România).

Ministrul educaţiei, cercetării tineretului şi sportului, Daniel Petru Funeriu a declarat că elevii implicaţi în acest proiect, reprezintă un adevărat exemplu de implicare pentru transformarea societăţii într-o societate eco-responsabilă. „Tinerii participanţi la acest proiect, prin munca şi pasiunea investită în această competiţie ne-au dat un adevărat exemplu cu privire la importanţa implicării directe în apărarea mediului în care trăim", a mai afirmat ministrul Daniel Petru Funeriu (sursa: http://www.edu.ro).

În cadrul proiectului „Mediul creează punţi de legătură - Tineri europeni în dialog", 20 de şcoli din Germania şi 20 din Bulgaria, Croaţia, România şi Ungaria formează parteneriate şi lucrează împreună la temele „Durabilitate şi mediu", „Europa" şi „Mass-media". Proiectul se derulează pe parcursul a trei ani, între 1 octombrie 2009 şi 30 septembrie 2012, sub înaltul patronaj al Preşedintelui Republicii Federale Germania, fiind promovat de Fundaţia Federală Germană de Mediu (DBU) şi publicaţii din ţările participante. În România, proiectul „Mediul creează punţi de legătură - Tineri europeni în dialog" a presupus derularea unor investigaţii jurnalistice, în primăvara acestui an, de către elevii a cinci şcoli din România (Arad, Constanţa, Deva, Făgăraş şi Sibiu) şi colegii lor germani din şcolile partenere (Leverkusen, Aachen, Bonn, Konigstein şi Neu-Ulm). Materialele sunt publicate în cotidianul „România Liberă".

În perioada 2-9 mai a.c., un grup de 16 elevi de la St.Leonhard Gymnasium din Aachen- Germania vor participa la activităţi comune cu elevii decebalişti. Vizitele de studiu în teren, participarea la activităţi didactice, vizitele de documentare şi informare, scrierea articolelor pentru presă, activităţile recreative etc, constituie câteva dintre obiectivele întâlnirii. Partener al proiectului este în acest an SC APAPROD Deva şi cotidianul „România Liberă".

În luna iulie, gazdele decebaliste se vor afla într-un stagiu de documentare la partenerii lor din Aachen - Germania.