Colegiul National Decebal - Deva

Colegiul National Decebal - Deva

EMail Imprimare

Lista de evenimente

Eveniment 

Titlu:
Festivitatea de înmânare a diplomelor DSD
Data:
29.04.2011 - 05.05.2011 
Categorie:
General

Descriere eveniment

Joi 5 mai a.c., la ora 13.00, în sala festivă a Colegiului Naţional “Decebal” va avea loc festivitatea de înmânare a diplomelor DSD elevilor din clasa a XII-a, care au studiat limba germană ca limbă maternă sau limbă modernă. La festivitate va participa domnul Huber Gronen - consultantul de specialitate pentru limba germană din partea statului german al Ministerului Educaţiei Cercetării Tineretului şi Sportului şi a Ministerului Afacerilor Externe.

Diploma de limba germană (DSD) este cunoscută în lume ca fiind diploma de limbă germană de care studenţii străini au nevoie pentru a-şi putea începe studiile la o universitate din Germania sau Austria.

Ideea de bază este aceea de a pregăti absolvenţii DSD pentru viaţa de după şcoală. În acest sens se pune mare accent pe caracterul de proiect al examenului. Aceasta înseamnă că elevii trebuie să se pregătească independent, să cerceteze, să exerseze lucrul cu sursele de informare şi să facă prezentări aşa ca şi când ar candida pentru obţinerea unui loc de muncă la o firmă, fiecare candidat trebuind să încerce să-şi pună cât mai bine în valoare calităţile.

Predarea în limba germană se face astăzi nu numai de profesori români, ci şi de profesori veniţi din Germania. În acest an şcolar, şcoala noastră a beneficiat de prezenţa a patru profesori germani. Scopul acestor profesori este acela de a funcţiona ca multiplicatori şi nu de a înlocui profesorii români.

Colegiul Naţional “Decebal” este singura unitate şcolară din judeţ care pregăteşte elevii pentru obţinerea acestei diplome de certificare a cunoştinţelor de limbă germană.

Felicitări elevilor şi profesorilor lor.

prof. dr. Florin Ilieş
directorul Colegiului Naţional “Decebal” Deva