Colegiul National Decebal - Deva

Colegiul National Decebal - Deva

EMail Imprimare

Lista de evenimente

Eveniment 

Titlu:
Hrana- cult al trecutului
Data:
30.03.2010 - 30.03.2010 
Categorie:
Alte Activitati

Descriere eveniment

 

Decebaliştii vor reprezenta judetul Hunedoara la faza nationala a concursului “Cultură şi civilizaţie în România” .

Echipajul Colegiului National „Decebal” alcatuit din elevele Gheocel Andreea – clasa a IX-a, Guta Alexandra Maria – clasa a IX-a, Ilies Ana- clasa a XII-a si pregatit de profesorii Olivia Nitescu si Mircea Lac, a obtinut locul I la faza judeteană a concursului, desfasurat azi, 30.03.a.c. la Colegiul Tehnic „D. Hurmuzescu”din Deva. Tema portofoliului si a proiectului elaborat: Hrana- cult al trecutului.

Pentru participarea la concurs, echipajul colegiului nostru a pregătit un portofoliu care cuprinde o prezentare scrisă din perspectiva teoretică a temei (analiza istorică, lingvistică, etnografică, sociologică, religioasă, cu evidenţierea aspectelor de interculturalitate), proba practică şi prezentarea proiectului de conservare.


În elaborarea portofoliului şi a proiectului de conservare, echipajul decebaliştilor a valorificat resursele locale din zonele Feregi, Băita-Saliste şi Roşcani : documente istorice, arhive locale, colecţii (inclusiv particulare), fotografii, obiecte, diverse mărturii, etc. Nu au lipsit anchetele, interviurile, chestionarele, studiile monografice, cercetările arhivistice, s.a.

Faza nationala se va desfasura la Deva, in perioada 30 mai – 2 iunie a.c.