Colegiul National Decebal - Deva

Colegiul National Decebal - Deva

Comunicate presă

Informaţii privind înscrierea:

Calendar Evenimente

<<  Mai 2019  >>
 Lu  Ma  Mi  Jo  Vi  Sâ  Du 
    1  2  3  4  5
  6  7  8  9101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Vizitatori

Avem 41 vizitatori online

Chestionar 1

Esti suporterul echipei:
 

Stimaţi oaspeţi,

 

Am privilegiul de a ura Bun venit!  la Colegiul Național „Decebalˮ din Deva - oraşul de la poalele Cetăţii, tuturor elevilor şi profesorilor pe care ȋi leagă aceeaşi minunată pasiune: MATEMATICA.

Cea de-a LXX –a ediţie a Olimpiadei Naționale de Matematică  organizată sub patronajul Ministerului Educației Naționale  şi Inspectoratului Şcolar Județean Hunedoara, pentru elevii claselor VII- XII,  se desfăşoară, ȋn această primăvară, la Colegiul Național „Decebalˮ,   pe meleaguri ȋncărcate de semnificaţii istorice şi culturale, spaţiu al ȋnceputurilor poporului român, căci la aproximativ 100 de kilometri se află capitala vechii Dacii, Sarmizegetusa Regia, cetatea de scaun a lui Decebal din Munţii Orăştiei, dar şi capitala Daciei romane, Ulpia Traiana Sarmizegetusa, de la poalele Munţilor Retezat.

Reputatul academician Grigore Moisil făcea următoarea afirmaţie: „Un matematician face matematică fiindcă vede ȋn matematică ceva frumos, ceva interesant, ceva care ȋi place, ceva care ȋi e drag, ceva care ȋl tulbură, ȋl face să gândească, să mediteze, să viseze.” Cei care v-aţi angajat ȋn această competiţie națională, cu siguranţă că vă regăsiţi ȋn aceste cuvinte, fie că sunteţi abia la ȋnceputurile descoperirii tainelor acestei ştiinţe, dragi elevi, fie că sunteţi profesionişti şi călăuze ale tinerelor talente, stimaţi profesori. A te pretinde matematician este o cutezanţă pe care puţine persoane şi-o pot permite. Aceasta se datorează faptului că matematica este mai mult decât o știință, iar cei care o înțeleg au nevoie, pe lângă o inteligență sclipitoare, de o percepție superioară care le permite accesul într-un univers infinit, plăsmuit din cifre, forme și proporții care stau la baza alcătuirii lumii.


Faptul că vă aflați astăzi la etapa finală a acestui prestigios concurs reprezintă o încununare a eforturilor voastre intelectuale, a abnegației și a curajului de a zbura, dincolo de cifre, într-un univers al științei în care puțini se încumetă să pășească.

Experiența dobândită în timp, sub îndrumarea profesorilor voștri, vă oferă acum posibilitatea de a dovedi că sunteți viitori matematicieni de excepție care veți face cinste familiilor voastre, școlilor din care proveniți și, mai ales,  profesorilor care v-au îndrumat pașii spre altarul cunoașterii.

Colegiul Național „Decebalˮ  are o îndelungată tradiție în studierea științelor exacte și îmi doresc să vă fie o gazdă bună pe toată durata concursului. Suntem onoraţi să vă găzduim şi să oferim condiţiile cele mai bune pentru a vă ajuta  să dovediţi, ȋncă o dată, calitatea excepţională a ȋnvăţământului matematic românesc.

Urez tuturor participanţilor mult succes ȋn confirmarea muncii şi  inteligenţei voastre!

       prof.dr. Florin Marin ILIEŞ

  Directorul Colegiului Naţional „Decebal”

  

 

   Informații-date-comunicări ONM Deva-ediția LXX