Colegiul National Decebal - Deva

Colegiul National Decebal - Deva

PDF Imprimare Email

 

Colegiul Național "Decebal" Deva - Centru de Excelență în Tehnologia Informației (CETI)

 


Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN) a desemnat Colegiul Național Decebal Deva - Centru de Excelenţă în Tehnologia Informaţiei (CETI). Astfel, colegiul nostru face parte dintr-un proiect amplu, denumit “Promovarea şi susţinerea excelenţei în educaţie prin dezvoltarea competenţelor în disciplina Tehnologia Informaţiei” și care este derulat cu sprijinul Guvernului Japoniei. Din judetul Hunedoara si Colegiul National Aurel Vlaicu a fost desemnat CETI, in prima faza a selectiei. Cele doua colegii hunedorene au indeplinit criteriile de performanta stabilite de catre MEN.


Felicitari elevilor si profesorilor decebalisti pentru rezultatele de exceptie inregistrate in ultimii ani la Olimpiadele si concursurile nationale si internationale de informaticã, care au facut posibila desemnarea Colegiului National Decebal Deva - Centru de Excelenta in Tehnologia Informatiei (CETI). Elevii decebalisti vor avea parte de o pregãtire avansatã, calificatã si centratã pe aptitudinile si nevoile lor de instruire, respectiv pe stimularea creativitãtii, lucruri care reprezintã chiar unul dintre scopurile acestui proiect.


”Proiectul are ca obiectiv asigurarea condiţiilor optime de pregătire şi dezvoltare a elevilor din clasele IX – XIII capabili de performanţe înalte (profil matematică – informatică), prin înfiinţarea şi operaţionalizarea a 60 de Centre de Excelenţă în Tehnologia Informaţiei”, se precizează într-un comunicat de presă al MEN.


Prin acest proiect, fiecare centru va beneficia de un laborator IT dotat cu 26 calculatoare performante şi o tablă interactivă. Fiecare unitate școlară desemnata CETI trebuie să asigure condiţii optime pentru funcţionarea acestor centre și să transmită ISJ Hunedoara , sa îşi asume un program deschis de cel puţin 10 ore/săptămână adresat copiilor din comunitate interesaţi să participe la activităţi, pe o durată de cel puţin doi ani de la data punerii în funcţiune a centrului.


În cadrul programului, partenerul din Japonia va asigura pregătirea și formarea a 10 profesori la nivel local care vor fi considerați persoane-resursă și care vor realiza activităţi de pregătire cu propriii elevi, pe baza cunoştinţelor asimilate în cadrul programului de instruire.


Proiectul se va desfășura după modelul japonez de a preda această disciplină și are la bază necesitatea înfiinţării în ţara noastră a unor licee-CETI care să ofere elevilor o pregătire avansată, calificată şi centrată pe aptitudinile şi nevoile lor de instruire, respectiv pe stimularea creativităţii.


Felicitari!

 

                                                   prof.dr. Marin Florin ILIEŞ

                                        Directorul Colegiului Naţional Decebal Deva