Colegiul National Decebal - Deva

Colegiul National Decebal - Deva

comunicat -clasa pregatitoare PDF Imprimare Email

COMUNICAT

 

 

Prin ordinul de ministru nr. 3.242/23.02.2018 au fost aprobate metodologia şi calendarul de înscriere a copiilor în învăţământul primar pentru anul şcolar 2018-2019.

În clasa pregătitoare pot fi înscriși copiii care împlinesc vârsta de 6 ani până la 31 august 2018, inclusiv. La solicitarea părinţilor, copiii care împlinesc vârsta de 6 ani în perioada 1 septembrie - 31 decembrie 2018, inclusiv, pot fi înscriși dacă evaluarea dezvoltării psihosomatice atestă pregătirea pentru parcurgerea cu succes a clasei pregătitoare. Evaluarea dezvoltării psihosomatice a copiilor se efectuează sub coordonarea Centrului Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională  Hunedoara (CJRAE) în perioada 1 - 23 martie.


Prima fază a procesului de completare și depunere a cererilor de înscriere a copiilor în învățământul primar se desfășoară între 8 și 26 martie și va fi urmată de o a doua etapă, programată între 12 și 18 aprilie. Aceasta este rezervată părinților copiilor care nu au fost înscriși în prima etapă sau care nu au participat la această etapă, cererile fiind completate din nou, în funcție de locurile disponibile.
La Colegiul Național Decebal Deva  se pot înscrie  copiii din județul Hunedoara, indiferent de  domiciliu.


Planului de școlarizare propus și  numărul de clase pregătitoare pentru anul colar 2018-2019  este:  3 clase – 75 de locuri, cu predare in limba germana materna .
Cererea-tip se poate completa online sau la secretariatul unității de învățământ la care părintele dorește înscrierea copilului, în interiorul perioadelor din calendarul aprobat de Ministerul Educației Nationale. Validarea cererii-tip este obligatorie și se realizează în unitatea de învățământ la care părintele dorește înscrierea, în prezența părintelui și a cel puțin unuia dintre membrii comisiei, zilnic, între orele 8 - 18:00 (luni-vineri) la secretariatul colegiului – cladirea principală, strada 1 Decembrie nr. 22- intrarea dinspre strada Andrei Saguna.


Ziua porţilor deschise va avea loc in data de 5  martie 2018 în intervalul orar 15.00 -18.00. Cu acest prilej, părinţii şi copiii vor putea vizita spaţiile școlare şi vor putea discuta cu cadrele didactice.


Planul de şcolarizare, respectiv numărul de clase pregătitoare alocate, perioada de desfăşurare a evaluării dezvoltării psihosomatice, precum şi adresele unităţilor/instituţiilor la care se desfăşoară evaluarea psihosomatică vor fi afişate pe site-ul unităţii de învăţământ www.cnd.ro .


Reamintim faptul că învăţământul primar este obligatoriu și cuprinde clasa pregătitoare şi clasele I-IV. Numărul de locuri alocate, prin cifra de şcolarizare, pentru clasa pregătitoare în învăţământul de stat, este mai mare sau egal cu numărul copiilor care au împlinit vârsta pentru a începe învăţământul primar, asigurându-se, astfel, şcolarizarea tuturor copiilor.

Ședința cu parinții copiilor care urmează să fie inscriși în clasa pregătitoare va avea loc în data de 5 martie a.c. la ora 17.00 în sala de festivități a colegiului.

Repartizarea copiilor la clasele pregătitoare : comunicat ISJ

 

prof.dr. Marin Florin ILIEŞ

 Directorul Colegiului Naţional Decebal din Deva