Colegiul National Decebal - Deva

Colegiul National Decebal - Deva

Comunicate presă

Informaţii privind înscrierea:

Calendar Evenimente

<<  Noiembrie 2018  >>
 Lu  Ma  Mi  Jo  Vi  Sâ  Du 
     1  2  3  4
  5  6  7  8  91011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Vizitatori

Avem 68 vizitatori online

Chestionar 1

Esti suporterul echipei:
 
Email

 

 Galerie foto

 

 2017-Ethno Fest Budapesta

10-12 noiembrie 2017
Budapesta

International Folklore Festival ”Ethno Fest Budapest”

Ansamblul ”Transilvania” al Colegiului Național ”Decebal” din Deva a participat în perioada 10-12 noiembrie a.c. la Festivalul ”Ethno Fest Budapest” desfășurat la Budapesta în Ungaria.
Ansamblul Folcloric ”Transilvania” al Colegiului Național ”Decebal” din Deva, a luat ființă în 2014, ca o continuare firească a tradițiilor școlii noastre de a valorifica obiceiurile, cântecele populare și portul specific zonei Hunedoarei.
Decebaliștii au prezentat dansuri tradiționale românești de pe Valea Mureșului, din zona Făgărașului, mărginimea Sibiului, Țara Moților, Ținutul Pădurenilor, Banat.
Grupul de interprete ”Poienița” al ansamblului nostru a adus pe scenă cântece consacrate precum: Zi-i bade cu fluiera, Bade unde-ai fost aseară, Am prins drag de gura dulce, Bădișor de la mioare, Joacă-mă bădiță bine, promovând valori care definesc frumusețea, eleganța, profunzimea și complexitatea tradițiilor populare românești, iar dansatorii au învățat și demonstrat măreția țarinilor moțești, jocurile bănățene, jocuri din Făgăraș și originalele jocuri din Pădureni.
Au fost prezentate, cu maiestrie dansuri germane, polca, valsul și alte dansuri de salon, valorificând elemente specifice de folclor ale sașilor din Transilvania în special a comunităților din zona Orăștiei și Sebeș. Dansurile germane au fost frecvent prezentate la spectacolele prilejuite de întâlnirile anuale ale sașilor din Transilvania, la activitățile metodice ale profesorilor care predau în limba germană, la sărbătorile religioase sau laice ale comunităților săsești, la evenimentele de la Reghin, Sibiu, Orăștie, Deva, Oradea.
Mulțumim profesorilor Olivia Nițescu și Cornelia Lucia Ilieș, cooregrafilor Ardeleanu Alin, Șotângă Doinel, Lasconi Mihai, Rusan Moțiu Andreea, Andras Constantin, Costume Populare Monica, care au promovat valoarea artei, reprezentând cu cinste Colegiul Național ”Decebal” din Deva.
 
                          Directorul Colegiului Național ”Decebal” din Deva
                                       prof.dr. Marin Florin ILIEȘ