Colegiul National Decebal - Deva

Colegiul National Decebal - Deva

PDF Imprimare Email

 

Ziua Europeanӑ a Limbilor


De Ziua Europeanӑ a Limbilor, Colegiul Naţional DECEBAL din Deva primeşte vizita oficială a directorului Institutului FRANCEZ din Timişoara, domnul Cyrille FIEROBE
Colegiul Naţional DECEBAL din Deva are privilegiul de a primi luni, 26 septembrie 2016, vizita oficială a noului director al Institutului Francez din Timişoara, domnul Cyrille FIEROBE, instituţie sub egida căreia colegiul nostru, asigură an de an şcolarizarea elevilor la clasele cu predare a limbii franceze în sistem bilingv.

Secţia bilingvă francofonă din cadrul colegiului nostru, oferă liceenilor posibilitatea studiul aprofundat al limbii, culturii si civilizaţiei franceze pe parcursul celor patru ani de liceu, la finele cărora absolvenţii obţin Diploma de Bacalaureat cu menţiunea specială Secţie bilingvă francofonă. Acest lucru permite decebaliṣtilor, continuarea studiilor la secṭiile universitare francofone atât în ţară cât şi în străinătate.
Vizita organizată la colegiul nostru se înscrie în programul de cooperare educativă și instituţională al Institutului Francez din Timişoara, care include întâlnirea domnului Cyrille FIEROBE directorul institutului cu conducerea colegiului şi echipa pedagogică a secţiei bilingve francofone precum ṣi participarea la conferinţa de presă programată pentru ora 14.30, ȋn sala de consiliu.

Pe durata vizitei de lucru la colegiul nostru, domnul Cyrille Fierobe va fi însoţit de o parte a echipei sale din cadrul Institutului Francez din Timişoara, domnul Guillaume DUJARDIN – responsabilul Misiunii pentru Cooperare Educativă şi lector francez la Universitatea de Vest din Timişoara, şi de doamna Ingrid DIAC – responsabilă cu Proiectele Culturale şi Comunicarea.

În cadrul reuniunii, vor fi aduse în discuţie aspecte legate de viitoarele proiecte educative şi culturale iniţiate şi promovate de IFT împreună cu Ambasada Franţei la Bucureşti, proiecte care aduc în centrul preocupărilor promovarea limbii şi culturii franceze.
Acest eveniment coincide cu sărbătoarea Zilei Europene a Limbilor care celebrează diversitatea lingvistică şi culturală a Europei, încurajează studiul limbilor străine la orice vârstă. Multilingvismul Europei reprezintă unul din elementele de bază ale patrimoniului cultural european asigurând un permanent dialog intercultural profitabil tuturor.

 

                                                   prof.dr. Marin Florin ILIEŞ

                                        Directorul Colegiului Naţional Decebal Deva