Colegiul National Decebal - Deva

Colegiul National Decebal - Deva

PDF Imprimare Email

 

Festivitatea de înmânare a diplomelor DSD

 

Luni 16 mai a.c., la ora 12.00, în sala de festivitӓţi Jean Monnet a Colegiului Naţional Decebal va avea loc festivitatea de înmânare a diplomelor DSD elevilor din clasa a XII-a, care au studiat limba germană - limbă maternă sau limbă modernă. La festivitate va participa doamna Birgit van der Leeden, consultant de specialitate pentru limba germană al Ambasadei Germaniei în România.

Diploma de limba germană (DSD) este cunoscută în lume ca fiind diploma de ...limbă germană de care studenţii străini au nevoie pentru a-şi putea începe studiile la o universitate din Germania sau Austria.

Ideea de bază este aceea de a pregăti absolvenţii DSD pentru viaţa de după şcoală. În acest sens se pune mare accent pe caracterul de proiect al examenului. Aceasta înseamnă că elevii trebuie să se pregătească independent, să cerceteze, să exerseze lucrul cu sursele de informare şi să facă prezentări aşa ca şi când ar candida pentru obţinerea unui loc de muncă la o firmă, fiecare candidat trebuind să încerce să-şi pună cât mai bine în valoare calităţile.

Predarea limbii germane şi a altor discipline de învăţământ în limba germană se face astăzi nu numai de profesori români, ci şi de profesori veniţi din Germania. Scopul acestor profesori este acela de a funcţiona ca multiplicatori şi nu de a înlocui profesorii români.

Colegiul Naţional Decebal-partener al Republicii Federale Germania, este singura şcoală din judeţ si printre puţinele şcoli din ţară care pregăteşte elevii pentru obţinerea acestei diplome de certificare a cunoştinţelor de limbă germană.

Felicitări elevilor şi profesorilor lor!

Adresăm invitaţia de a participa la această manifestare, tuturor reprezentanţilor administraţiei publice locale şi judeţene, presei precum şi profesorilor şi părinţilor elevilor care primesc această certificare.

 

                                                   prof.dr. Marin Florin ILIEŞ

                                        Directorul Colegiului Naţional Decebal Deva