Colegiul National Decebal - Deva

Colegiul National Decebal - Deva

PDF Imprimare Email

 

Manifestările dedicate lui Eminescu

 

Dragi colegi,

La împlinirea a 166 de ani de la nasterea poetului, elevii si profesorii decebalisti i-au adus un omagiu .Decebalistii au recitat poezii și au cântat melodii pe versurile marelui poet. De asemenea aceștia au prezentat schițe biografice ale poetului Eminescu.

Presedintele Consiliului Scolar al Elevilor din Colegiul National Decebal Deva, Bozînțan Adrian, a multumit elevilor si cadrelor didactice care s-au implicat in organizarea acestui eveniment aflat in masura sa genereze emotie oricarui roman.

Manifestările dedicate lui Eminescu s-au încheiat în eleganta Salle d’Or din incinta Complexului Deva Mall, unde a fost organizat concursul „Nemuritorul Eminescu”, la care au luat parte elevi de la colegiile și liceele din Deva: Colegiul Național „Decebal”, Colegiul Național Pedagogic „Regina Maria”, Colegiul Național Sportiv „Cetate”, Colegiul Tehnic „Transilvania”, Colegiul Tehnic Energetic „Dragomi...r Hurmuzescu”, Liceul de Arte „Sigismund Toduță”, Liceul Tehnologic „Grigore Moisil”.      Au fost constituite echipe de câte trei elevi de la fiecare dintre colegiile și liceele devene participante.

Echipelor de elevi li s-au adresat întrebări legate de viața, opera și receptarea lui Eminescu. Juriul concursului a fost format din managerul Bibliotecii Județene, Ioan Sebastian Bara, șefa Serviciului de Relații cu Publicul, Luminița Vulcan, și Carmen Drăgoi, bibliotecară. După verificarea răspunsurilor, au fost declarate câștigătoare următoarele echipe aparținând colegiilor/liceelor din Deva:

Locul I – Colegiul Național „Decebal” Deva.  Echipajul Colegiului National Decebal Deva, format din elevele Muresan Iulia- clasa X C, Giarmati Lorena - clasa X A si Melinti Andreea din clasa IX D, pregatite de doamnele profesoare dr. Geta Marcela Parvanescu si Daniela Teodoru au obtinut locul I. Felicitari elevilor si profesorilor decebalisti ! Ne mandrim cu astfel de rezultate !

Locul II – Colegiul Tehnic Energetic „Dragomir Hurmuzescu” Deva;

Locul III – Liceul de Arte „Sigismund Toduță” Deva.

Câștigătorilor li s-au oferit diplome, trofee și cărți din partea Bibliotecii Județene, iar fiecare elev concurent a primit câte o diplomă de participare și cărți.

 

Felicitari!

 

                                                   prof.dr. Marin Florin ILIEŞ

                                        Directorul Colegiului Naţional Decebal Deva