Colegiul National Decebal - Deva

Colegiul National Decebal - Deva

PDF Imprimare Email

 

COMUNICAT

 

În 25 şi 26 noiembrie a.c., la Colegiul Naţional Decebal sunt zile de sărbătoare dedicate elevilor patronaţi de Sfântul Cuvios Stelian, cel cunoscut pentru grija şi ocrotirea sa faţă de copii.

Sărbătoarea cuprinde atât hramul Paraclisului situat în incinta colegiului, cât şi o serie de evenimente culturale.

...

Iată programul evenimentelor:

Miercuri 25 noiembrie a.c. la ora 17.00, în Galeria Sfântul Stelian a avut loc vernisajul expoziţiei de grafica si ilustratie de carte a artistului Andrei Rosetti. Tot miercuri 25 noiembrie a.c., la ora 18.00 a avut loc în Paraclisul Sfântul Stelian, Slujba Vecerniei şi a Litiei (Binecuvântarea pâinii, a vinului şi a untdelemnului).

De asemenea am asistat la un recital de colinde sustinut de Ansamblul Folcloric Transilvania al Colegiului National Decebal, Corul colegiului, Corul Anastasis al Catedralei Episcopale din Deva.

Tot în spaţiile Galeriei Sfântul Stelian, au expus lucrari de grafica si pictura, elevii claselor a V-a, a VI-a şi a VII-a ai Colegiului Naţional Decebal, realizate sub coordonarea doamnei prof. Anca MARIŞ si prof. Daciana Vonu.

După aceste momente, invitaţii noştri au vizitat Atelierul Sfântul Stelian, atelier de pictură coordonat de prof. Andrei Rosetti, deschis elevilor dornici să afle mai multe despre pictura de icoane, dar şi despre artă în general.

Joi, 26 noiembrie a.c. la ora 8.00 vor fi oficiate Slujba Utreniei şi Sfânta Liturghie. Elevii clasei a XI-a H vor prezenta un film documentar intitulat Paraclisul Sfântul Stelian. Dupa-masa, de la ora 17.30 va avea loc o noua intalnire a Atelierului de Fotografie, ultima din acest an calendaristic.


Vă aşteptăm cu drag,

 

                                                   prof.dr. Marin Florin ILIEŞ
                                        Directorul Colegiului Naţional Decebal Deva
 

    Galerie foto

 

     Imagini video      (trebuie sa fiți conectat/logat la Facebook)