Colegiul National Decebal - Deva

Colegiul National Decebal - Deva

Vizita delegatiei Liceului Academiei de Ştiinţe a Republicii Moldova PDF Imprimare Email

 

Bun venit !


Delegaţia de profesori a Liceului Academiei de Ştiinţe a Republicii Moldova din Chişinău,  condusă de Iurie CRISTEA- directorul acestei prestigioase instituţii de învăţământ preuniversitar va face o vizită oficială la Colegiul Naţional Decebal Deva în perioada 22-25 februarie a.c. în cadrul unui proiect bilateral de cooperare.


Liceul Academiei de Ştiinţe a Republicii Moldova a fost fondat la inițiativa președintelui AȘM, academician Gheorghe Duca şi reprezintă o instituție în care sunt promovate capacitățile și cunoștințele copiilor dotați, activismul civic și responsabilitatea, este susținută inițiativa elevilor și autoconducerea școlară, unde sunt cu succes promovate valorile persoanei, familiei și ale comunității, unde sunt pregătiți viitori savanți, cercetători și manageri. Elevii sunt implicați activ în olimpiadele de la disciplinele școlare (la nivel municipal, republican și internațional), în concursurile școlare, în diverse conferințe științifice, forumuri pentru tineret, competiții sportive etc.
Oaspeţii noştri vor vizita colegiul, vor avea întâlniri cu cadrele didactice şi cu elevii. Vom participa împreună la activităţi didactice şcolare şi extraşcolare, întâlniri cu reprezentanţi ai administraţiei publice locale, vom vizita oraşul şi câteva obiective turistice din Hunedoara şi Tara Haţegului. În cadrul întâlnirilor vom stabili etapele următoare ale colaborării noastre.


                                                                 Prof.dr. Marin Florin ILIEŞ
                                                       Directorul Colegiului Naţional „Decebal“ Deva