Colegiul National Decebal - Deva

Colegiul National Decebal - Deva

 

                                 Mândria noastră la Olimpiada Internaţională de Filosofie

 

Felicitări pentru decebalistul Petru Cosmin Vraciu care a obţinut Menţiune la cea de-a XXII-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Filosofie, desfăşurată în perioada 15-18 mai a.c., la Vilnius. Concursul din acest an, dedicat unui mare filosof al dialogului, Emmanuel Levinas, a reunit 90 de participanţi din 41 de state. Conform regulamentului competiţiei, ţara organizatoare poate înscrie în concurs un număr de 10 elevi, celelalte state având dreptul la doar doi concurenţi.

Competiţia a fost înfiinţată în 1993 la iniţiativa unui grup de profesori din Bulgaria, Germania, Polonia, România, Turcia şi Ungaria şi este oficial recunoscută de UNESCO. România a participat la toate cele 21 de olimpiade de până.

Petru Cosmin Vraciu a obţinut menţiune şi anul trecut la Olimpiada Internaţională de Filozofie desfăşurată în Danemarca. Se cuvin felicitări şi doamnei profesoare Elena Lupşa care a îndrumat pregătirea elevului  nostru pentru această competiţie. După examenul de Bacalaureat şi admiterea la facultate, pentru Cosmin  va reprezenta România la Olimpiada Internaţională de Lectură.

Decebalistul Petru Cosmin Vraciu a confirmat încă odată că numele şcolii noastre Colegiul Naţional Decebal din Deva rezonează cu inteligenţă, entuziasm, cutezanţă, perseverenţă, devotament, onoare şi mai presus de toate puterea de a urma cu statornicie şi de a împlini un ideal.

 

                                                                                         Prof.dr. Florin ILIEŞ

                                                                          Directorul Colegiului Naţional Decebal  Deva