Colegiul National Decebal - Deva

Colegiul National Decebal - Deva

PDF Imprimare Email

                                                                                        Comunicat de presă

Inspectoratul Şcolar Judeţean Hunedoara în parteneriat cu Colegiul Naţional „Decebal” Deva organizează în perioada 20-27 aprilie 2013 TABĂRA DE PREGĂTIRE ȘI SELECȚIONARE A LOTURILOR NAȚIONALE DE JUNIORI ŞI SENIORI PENTRU PARTICIPAREA LA OLIMPIADELE INTERNAȚIONALE DE INFORMATICĂ. Activităţile de pregătire au loc la Colegiul Naţional „Decebal” Deva.

Sâmbătă 20 aprilie a.c. în sala de festivităţi Jean Monet a Colegiului Naţional „Decebal“ din Deva a avut loc festivitatea de deschidere a Taberei de pregătire şi selecţionare a loturilor naţionale pentru participarea la Olimpiadele Internaţionale de Informatică din anul 2013.

Vă adresăm îndemnul de a preţui aceste momente unice din viaţa voastră şi de a valorifica această experienţă irevesibilă, în care voi sunteţi adevăraţii protagonişti. Ştim că aveţi o misiune grea, dar şi provocatoare în acelaşi timp, aceea de a vă cunoaşte propriile limite şi de a vă etala calităţile, abilităţile, competenţele, dar şi rafinamentul intelectual. Aptitudine, vocaţie, capacitate, talent şi efort sunt noţiunile care vă definesc- a arătat în mesajul de deschidere domnul prof.dr. Florin Ilieş-directorul Colegiului Naţional „Decebal“.

Doamna inspector Raluca Iacobescu a adresat mesajul Inspectoratului Şcolar Judeţean Hunedoara, arătând preocuparea instituţiei pentru organizarea în condiţii foarte bune a acestei tabere de pregătire. De asemenea a mulţumit celor care au sprijinit organizarea acestei tabere: Consiliului Judeţean Hunedoara, Primăriei Municipiului Deva, Top Tech Deva,  Eta-2u, ECDL-România, unităţi de învăţământ din judeţ, 

Lotul naţional de Informatică al României –juniori este compus din 12 elevi, iar lotul de seniori este compus din 20 de elevi. Comisia ştiinţifică a lotului este condusă de domnul profesor Gălăţan Constantin şi este compusă din 16 cadre didactice şi studenţi câştigători ai olimpiadelor şcolare naţionale şi internaţionale.  Putem aminti Olimpiadele internaţionale la care vor participa elevii români în acest an:Olimpiada Internaţională de Informaticădin Australia/Brisbane 6-13.07., Olimpiada de Informatică a Ţărilor din Europa Centrală din Croaţia 24-31.05., Balcaniada de Informatică din Bosnia-Herţegovina din luna iulie 2013, Balcaniada de Informatică pentru Juniori din Grecia în luna august, Turneul de Informatică  din Bulgaria în luna noiembrie.

La adresa http://www.cnd.ro/index.php?option=com_content&view=article&id=464%3Ae-videoclip-give-me-love&catid=27%3Ageneral&Itemid=1 se găsesc imagini de la acest eveniment.

 

                                               prof. dr. Florin Ilieş - directorul Colegiului Naţional „Decebal“