Colegiul National Decebal - Deva

Colegiul National Decebal - Deva

PDF Imprimare Email

 

 Invitatie expozitie Daniel - Ștefan Bocșe

 

Vernisajul expoziţiei de fotografie „Prolog Personal” va avea loc joi, la ora 17.00, în Sala de expoziţii „Sfântul Cuvios Stelian” a Colegiului Naţional „Decebal” din Deva.

"La fel cum anticii aveau ca și prolog partea dintr-o piesă de teatru care preceda intrarea în scenă a corului și care anunța subiectul expus, și eu, cu această expoziție, vreau să preced intrarea în scenă a modalității mele personale de exprimare, cât și a subiectului atacat, care este unul figurativ, uman, de cele mai multe ori foarte personal. Încerc să văd această expoziție ca un experiment în care nu eu sau lucrările sunt cobaii, ci însuși publicul. O expoziție în care nu m-am ferit să mă exprim cât mai personal, cât mai liber și plastic în imaginea fotografică", mărturisește tânărul fotograf pentru ziarul hunedoaramea.ro.

Daniel-Ștefan Bocșe este student în anul I al Universităţii de Artă şi Design Cluj, Secţia Foto-Video-Procesare computerizată a imaginii. A absolvit anul trecut Liceului de Artă „Sigismund Toduţă” din Deva. A avut deja o expoziție personală, intitulată "Negreni", găzduită de Fabrica de Pensule, unul dintre cele importante centre de promovare a artei contemporane din Cluj Napoca.

"Fiind la începutul carierei mele artistice încă îmi caut o direcție, un stil sau un mod cât mai personal de exprimare și singurul lucru care mă poate direcționa cât mai bine e publicul. Din acest motiv văd această expoziție ca pe un experiment. Doresc să observ modul în care publicul reacționează în fața lucrărilor mele, prin care am încercat să mă exprim cât mai liber, personal, pur. Nu doresc să vorbesc despre partea tehnică a lucrărilor pentru că nu dau importanță tehnicii în fotografie. Personal, modul de exprimare, modul în care conceptul este exprimat primește o mai mare importanță decât tehnica de soluționare a imaginilor", spune Daniel-Ștefan Bocșe (hunedoaramea.ro).

Expoziția de fotografie a lui Daniel-Ștefan Bocșe este un eveniment cu adevărat cultural. Merită să vedeți lucrările unuia dintre cei mai promițători artiști hunedoreni ai momentului. Și merită să cunoașteți entuziasmul și pasiunea care însoțesc talentul lui Daniel-Ștefan Bocșe (hunedoaramea.ro).

Va asteptam cu drag,

Prof. dr. Florin Ilieş

Director Colegiul Naţional "Decebal" Deva