Colegiul National Decebal - Deva

Colegiul National Decebal - Deva

Comunicate presă

Informaţii privind înscrierea:

Calendar Evenimente

<<  Februarie 2018  >>
 Lu  Ma  Mi  Jo  Vi  Sâ  Du 
     1  2  3  4
  5  6  7  8  91011
12131415161718
19202122232425
262728    

Vizitatori

Avem 40 vizitatori online

Chestionar 1

Esti suporterul echipei:
 

Dragi elevi şi părinţi,

Dragi colegi,

A sosit din nou toamna întrupată din magia culorilor, a bogăţiilor, dar şi din interogaţia neliniştită a emoţiilor începutului de an şcolar.
Există o zi importantă în luna septembrie, o zi de mare sărbătoare spirituală.  Este prima zi de şcoală dintr-un nou an şcolar, ziua când, se deschid larg porţile Colegiului Naţional „Decebal″, iar inimile multora dintre noi vibrează de bucurie, de nerăbdare şi de emoţie.
Este bucuria revederii, a reîntâlnirii, după o vacanţă bine meritată; dar, mai ales, este emoţia primei zile de şcoală pentru cei care trec pentru prima dată pragul unei săli de clasă  sau îşi încep tumultoasa viaţă de licean. Dacă ai trecut pragul bătrânului colegiu de la poalele Cetăţii,  trebuie să  intri  în ritmul său, să descoperi lumea fascinantă a ştiinţei, dar şi frumuseţea artei, sub semnul efervescenţei intelectuale.
Aşadar, deschidem un nou an şcolar, pe care fiecare dintre noi, profesori, părinţi şi elevi ni-l dorim cât mai bun, cât mai bogat în satisfacţii profesionale.

Dragi elevi,

La început de nou an şcolar, doresc să vă transmit  tuturor  urări de succes în ascensiunea voastră  spre cunoaştere şi desăvârşire spirituală.  Cei aflaţi la început de drum sperăm să descopere valenţele eterne ale spiritului  decebalist  şi să fie mândri, împreună cu familiile lor, că aparţin acestui prestigios colegiu.

Stimaţi părinţi,

Rezultatele instituţiei noastre vă aparţin, deopotrivă şi dumneavoastră. Atât noi, profesorii, cât şi dumneavoastră, părinţii, luptăm pentru acelaşi vis: acela de a-i face fericiţi şi întelepţi pe copiii noştri, de a-i educa pentru a putea extrage forţa din fragilitate, zâmbet din lacrimi, experienţa de viata din succese şi înţelepciune din eşecuri.

Onorat corp profesoral,

Sunt convins că noi toţi, astăzi suntem prizonierii benevoli ai aceluiaşi  sentiment revelatoriu  şi înălţător al deschiderii unui nou  an şcolar.  Mă bucur să vă revăd  plini de forţă, energie şi convingere în realizarea unor noi performanţe în acest an şcolar. Ne dorim cu toţii să multiplicăm eforturile colectivului de cadre didactice pentru consolidarea capacităţii instituţionale a  Colegiului nostru,  în a persevera pentru o poziţie de notorietate între colegiile naţionale din ţară.
Profesorilor care slujesc această şcoală şi se risipesc cu dăruire pentru modelarea tinerelor generaţii le doresc  multă sănătate şi realizări deosebite în demersul lor educativ.
Acum, la ceas de septembrie, să ne întoarcem spre noi înşine şi să ne amintim că dorinţa de a fi cel mai bun este flacăra vie care pulsează în noi, decebaliştii, şi ne face mai creativi, mai energici, mai competitivi.

Mult succes tuturor !

 

prof.dr. Florin Marin ILIEŞ

            Directorul Colegiului Naţional „Decebal”