Colegiul National Decebal - Deva

Colegiul National Decebal - Deva

Comunicate presă

Informaţii privind înscrierea:

Calendar Evenimente

<<  Mai 2015  >>
 Lu  Ma  Mi  Jo  Vi  Sâ  Du 
      1  2  3
  4  5  6  7  8  910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Vizitatori

Avem 91 vizitatori online

Chestionar 1

Esti suporterul echipei:
 

 

Vivat Academia, Vivant Professores, Vivat Promoţia 2015 !

 

 

Dragi absolvenţi ai promoţiei 2015
Dragi părinţi,


Ziua de 29 mai 2015 aduce bucuria împlinirii unui vis, pentru absolvenţii de astăzi, care, sunt sigur,  mai păstrează, în templul tainic al sufletului, şoapta emoţiilor, de când au păşit în universul cunoştinţelor oferite cu atât de mult profesionalism şi generozitate, pentru a fi deschisă calea formării ca specialişti, în diferite domenii de activitate şi, în egală măsură, ca oameni, dornici să împărtăşească, la rândul lor, experienţa acumulată, să demonstreze că zestrea spirituală, dobândită de-a lungul anilor, îşi păstrează aceeaşi prospeţime.

Eforturile  depuse în cei patru ani  s-au regăsit, deopotrivă, în rezultatele frumoase obţinute la olimpiade, la diferite concursuri, competiţii sportive – pentru a ne păstra în sfera generalităţii – precum şi în mediile înregistrate la sfârşitul fiecărui semestru. Demne de reţinut sunt şi acţiunile de voluntariat, ce au dovedit că aspectele de viaţă ale comunităţii ar trebui să reprezinte  priorităţi pentru toţi locuitorii urbei. Aţi reprezentat, cu mândrie, de atâtea ori, Colegiul Naţional Decebal  şi aţi dovedit că puteţi fi cei mai buni şi că spiritul de competiţie este parte integrantă a fiinţei voastre.

Cu siguranţă, în decursul celor patru  ani de studii aţi avut posibilitatea să beneficiaţi de atmosfera călduroasă şi primitoare, din colegiul nostru precum şi de o reală deschidere în comunicare, de respect, din partea profesorilor, a personalului auxiliar şi nedidactic. Suntem convinşi că spiritul decebalist va dăinui, prin generaţiile care se formează aici  şi care îl vor face, în mod evident,  cunoscut, oriunde soarta le va purta paşii. Fiecărui absolvent decebalist  îi revine misiunea să transmită, cu precădere, valori precum: solidaritatea,egalitatea, libertatea, respectul, excelenţa.

Să păstraţi vie încrederea în forţele proprii, în cunoştinţele dobândite, în idealuri (dar nu în utopii), în pragmatismul  pe care trebuie să-l identificaţi în orizonturile voastre de aşteptare, de speranţe! Ambivalenţa lor le asigură rolul de valori morale şi de repere, mai ales când obstacolele vor apărea în faţa voastră, pentru a frânge elanul ce însoţeşte, întotdeauna, încercările temerare. Farul de lumină al raţiunii să vă fie alături, fiindcă numai astfel veţi lua cele mai înţelepte hotărâri, în momentele esenţiale ale vieţii! Iar adevărul, binele, iubirea şi frumosul să întregească ţesătura de raze a spiritului vostru, pe care s-o preia alte şi alte generaţii... Pentru ca întregul spectru al dorinţelor voastre să cunoască transpunerea  în fapte şi să nu lăsaţi lucrurile pe jumătate făcute, fiţi intransigenţi, în primul rând cu voi înşivă, fermi, când sunteţi convinşi că urmaţi calea dreaptă, oneşti, faţă de semenii voştri.

Dragi absolvenţi, aş vrea să vă mulţumesc pentru anii frumoşi petrecuţi împreună, pentru dăruirea de care aţi dat dovadă, pentru dorinţa de a cunoaşte cât mai mult, pentru spiritul vostru deschis, neîngrădit în tipare şi prejudecăţi, pentru sufletele voastre pline de puritate….

Trăim împreună cu voi şi cu părinţii voştri sentimente de bucurie şi de nostalgie, în acelaşi timp, de adieri duioase ale înlăcrimatei emoţii, care ne inundă sufletele. Să aveţi încredere în voi şi să fiţi convinşi că tot ceea ce aţi realizat, până în acest moment, înseamnă enorm de mult şi trebuie să vă dea încredere deplină în puterile voastre. Aţi învăţat de la profesorii voştri că numai perseverenţa în muncă  poate să vă asigure succesul în viaţă. Însoţiţi-vă drumul vieţii cu tot ce aţi învăţat bun, în aceşti ani de liceu şi veţi regăsi, întotdeauna, în aceste învăţături, o parte din trăirile şi din sufletul profesorilor voştri ! Reuşita voastră profesională şi în viaţă va fi şi reuşita noastră, a dascălilor voştri.

Bunul Dumnezeu să vă lumineze, pentru a putea străbate, cât mai uşor, labirintul vieţii, iar Sfântul Stelian Paflagonul - ocrotitorul colegiului nostru - să vă binecuvânteze în tot ceea ce faceţi!
     
                Vă doresc multă sănătate, succes în viaţă !
                Să rămâneţi  întotdeauna, oriunde: tineri decebalişti !

                Vivat Academia, Vivant Professores, Vivat Promoţia 2015 !

 prof.dr. Florin ILIEŞ

            Directorul Colegiului Naţional „Decebal”