COLEGIUL NAŢIONAL “DECEBAL” DEVA

~ Forum intern destinat discuţiilor despre activităţile şcolare din această instituţie ~
Acum este Mar Noi 19, 2019 1:20 pm

Ora este UTC + 3
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 1 mesaj ] 
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Mesajul directorului la deschiderea anului scolar 2015-2016
MesajScris: Sâm Sep 12, 2015 11:38 pm 
Neconectat
Avatar utilizator

Membru din: Lun Feb 16, 2009 8:33 pm
Mesaje: 928
Stimaţi colegi ! , Dragi elevi !, Dragi parinti!

O dată cu venirea toamnei, în spiritul păstrării tradiţiei, care a purtat în legănarea de slovă a timpului, zeci de generaţii, se deschid - cu fiorul patetismului şi cu tumultuoasa voinţă de a fi cât mai bun - porţile menite să conducă spre perpetue comori de cunoaştere, la început în zburdălnicia copilăriei, apoi în freamătul emoţiilor sau al dorinţei de a desăvârşi impresionantul zbor, la chemarea enigmaticelor zări ale vieţii.

Dragi elevi, acest an şcolar constituie un alt pas (pentru unii- chiar primul pas) în pregătirea voastră, pentru a vă dovedi capacitatea de a translata în universul realităţii, al înfăptuirii, aspiraţiile voastre, ale părinţilor şi ale dascălilor voştri, care vă vor îndruma şi în acest an şcolar - ca de fiecare dată - cu aceeaşi dăruire, dublată de profesionalism, fiindcă numai astfel se păstrează lumina, care scaldă în seninul ei, semeţele culmi ale competitivităţii.

Eforturile concertate – ale elevilor, ale cadrelor didactice, evident cu susţinerea părinţilor şi cu sprijinul, pe care îl dorim cât mai consistent din partea autorităţilor locale - se regăsesc în rezultate deosebite, obţinute, în anul şcolar 2014-2015, atât la olimpiade, cât şi la bacalaureat, la evaluarea naţională, ori la diferitele concursuri, precum şi în cadrul competiţiilor sportive, fără a omite, însă, mediile înregistrate la sfârşitul fiecărui semestru, respectiv la sfârşitul anului şcolar. Demne de reţinut sunt şi acţiunile de voluntariat, desfăşurate pe tot parcursul anului şcolar - implicând chiar perioada vacanţelor- ce au dovedit că elevii noştri sunt extrem de receptivi la multiplele aspectele din viaţa comunităţii, aspecte ce ar trebui să reprezinte priorităţi pentru toţi locuitorii urbei, indiferent de statutul social deţinut.

Stimaţi colegi, dragi elevi, se impune ca eforturile deosebite, înregistrate până acum, să-şi păstreze acelaşi loc în prioritatea pe care s-o deţină în activitatea noastră, a tuturor, pentru că numai aşa vom îmbogăţi variatul registru - ce împleteşte în eternitatea de fuior a timpului - condiţia umană, sub spectrul etosului şi al eposului, întru păstrarea tărâmului nepieritor al tradiţiei. Sunt sigur, dragi elevi (şi îmi exprim certitudinea că sunt în asentimentul deopotrivă al colegilor şi al invitaţilor), că veţi reprezenta şi de acum înainte cu mândrie, ca de atâtea ori, Colegiul Naţional „Decebal” şi că veţi demonstra, în egală măsură, că puteţi fi cei mai buni şi că spiritul de competiţie este parte integrantă a fiinţei voastre.

Călăuziţi de cunoştinţele pe care le veţi dobândi zi de zi, datorită îndrumărilor, ori sfaturilor venite din partea cadrelor didactice, din partea părinţilor voştri, dragi elevi, intransigenţi fiind cu voi înşivă, în primul rând, veţi reuşi să luaţi - când situaţia o va impune - hotărârea înţeleaptă, care să nu ocolească adevăratele repere morale. Vă aşteaptă sălile de clasă, cabinetele, laboratoarele ! Sunt sigur că vor stârni nostalgii pentru unii dintre părinţii voştri, a căror devenire este strâns legată de tot ceea ce reprezintă şcoala noastră şi care poate mai găsesc urma paşilor în multitudinea de întretăieri ale destinelor ! Pentru ca şi voi să vă puteţi întoarce, peste ani, în „templul amintirilor” trebuie să aveţi grijă şi să nu le consideraţi numai valori materiale ci şi aparţinând spiritualităţii, pe a cărei traiectorie ne transcende conotaţia religioasă a unei zile, ca aceea de astăzi, şi anume: Înălţarea Sfintei Cruci !

Vă doresc multă sănătate, succes şi să avem forţa de a găsi drumul, care să ne poarte spre biruinţa minţii, a sufletului şi a inimii !


prof.dr. Marin Florin ILIEŞ
Directorul Colegiului Naţional „Decebal” Deva

_________________
Toate cele bune,

prof.dr. Marin Florin Ilieș


Sus
 Profil  
 
Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 1 mesaj ] 

Ora este UTC + 3


Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 26 vizitatori


Nu puteţi scrie subiecte noi în acest forum
Nu puteţi răspunde subiectelor din acest forum
Nu puteţi modifica mesajele dumneavoastră în acest forum
Nu puteţi şterge mesajele dumneavoastră în acest forum
Nu puteţi publica ataşamente în acest forum

Căutare după:
Mergi la: