COLEGIUL NAŢIONAL “DECEBAL” DEVA

~ Forum intern destinat discuţiilor despre activităţile şcolare din această instituţie ~
Acum este Vin Oct 18, 2019 8:56 am

Ora este UTC + 3
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 1 mesaj ] 
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Inscrierea in clasa pregatitoare, an scolar 2018-2019
MesajScris: Lun Feb 26, 2018 3:31 pm 
Neconectat
Avatar utilizator

Membru din: Lun Feb 16, 2009 8:33 pm
Mesaje: 928
ANUNT

Prin ordinul de ministru nr. 3.242/23.02.2018 au fost aprobate metodologia şi calendarul de înscriere a copiilor în învăţământul primar pentru anul şcolar 2018-2019.

În clasa pregătitoare pot fi înscriși copiii care împlinesc vârsta de 6 ani până la 31 august 2018, inclusiv. La solicitarea părinţilor, copiii care împlinesc vârsta de 6 ani în perioada 1 septembrie - 31 decembrie 2018, inclusiv, pot fi înscriși dacă evaluarea dezvoltării psihosomatice atestă pregătirea pentru parcurgerea cu succes a clasei pregătitoare. Evaluarea dezvoltării psihosomatice a copiilor se efectuează sub coordonarea Centrului Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Hunedoara (CJRAE) în perioada 1 - 23 martie.
Prima fază a procesului de completare și depunere a cererilor de înscriere a copiilor în învățământul primar se desfășoară între 8 și 26 martie și va fi urmată de o a doua etapă, programată între 12 și 18 aprilie. Aceasta este rezervată părinților copiilor care nu au fost înscriși în prima etapă sau care nu au participat la această etapă, cererile fiind completate din nou, în funcție de locurile disponibile.

La Colegiul National Decebal Deva se pot inscrie copiii din judetul Hunedoara, indiferent de domiciliu.

Planului de școlarizare propus și numărul de clase pregătitoare pentru anul colar 2018-2019 este: 3 clase – 75 de locuri, cu predare in limba germana materna .

Cererea-tip se poate completa online sau la secretariatul unității de învățământ la care părintele dorește înscrierea copilului, în interiorul perioadelor din calendarul aprobat de Ministerul Educației Nationale. Validarea cererii-tip este obligatorie și se realizează în unitatea de învățământ la care părintele dorește înscrierea, în prezența părintelui și a cel puțin unuia dintre membrii comisiei, zilnic, între orele 8 - 18:00 (luni-vineri) la secretariatul colegiului – cladirea principal, strada 1 Dececembrie nr. 22- intrarea dinspre strada Andrei Saguna.

Ziua porţilor deschise va avea loc in data de 5 martie 2018 in intervalul orar 15.00 -18.00. Cu acest prilej, părinţii şi copiii vor putea vizita spaţiile școlare şi vor putea discuta cu cadrele didactice.

Planul de şcolarizare, respectiv numărul de clase pregătitoare alocate, perioada de desfăşurare a evaluării dezvoltării psihosomatice, precum şi adresele unităţilor/instituţiilor la care se desfăşoară evaluarea psihosomatică vor fi afişate pe site-ul unităţii de învăţământ http://www.cnd.ro .

Reamintim faptul că învăţământul primar este obligatoriu și cuprinde clasa pregătitoare şi clasele I-IV. Numărul de locuri alocate, prin cifra de şcolarizare, pentru clasa pregătitoare în învăţământul de stat, este mai mare sau egal cu numărul copiilor care au împlinit vârsta pentru a începe învăţământul primar, asigurându-se, astfel, şcolarizarea tuturor copiilor.

Sedinta cu parintii copiilor care urmeaza sa fie inscrisi in clasa pregatitoare va avea loc in data de 5 martie a.c. la ora 17.00 in sala de festivitati a colegiului.

Succes!


Ataşamente:
OMEN 3242.pdf [1.13 MiB]
Descărcat de 53 ori

_________________
Toate cele bune,

prof.dr. Marin Florin Ilieș
Sus
 Profil  
 
Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 1 mesaj ] 

Ora este UTC + 3


Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: MSN [Bot] şi 70 vizitatori


Nu puteţi scrie subiecte noi în acest forum
Nu puteţi răspunde subiectelor din acest forum
Nu puteţi modifica mesajele dumneavoastră în acest forum
Nu puteţi şterge mesajele dumneavoastră în acest forum
Nu puteţi publica ataşamente în acest forum

Căutare după:
Mergi la:  
cron