COLEGIUL NAŢIONAL “DECEBAL” DEVA

~ Forum intern destinat discuţiilor despre activităţile şcolare din această instituţie ~
Acum este Dum Noi 18, 2018 1:06 pm

Ora este UTC + 3
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 1 mesaj ] 
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: INFORMATII-START BAC2018;PLANIFICARE SALI,PROBE,REZULTATE
MesajScris: Vin Feb 09, 2018 1:12 pm 
Neconectat
Avatar utilizator

Membru din: Lun Feb 16, 2009 8:33 pm
Mesaje: 943
Dragi candidaţi la examenul Bacalaureat 2018,

Prima sesiune a examenului Bacalaureat 2018 începe luni 12 februarie 2018 cu evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba şi literatura română (proba A). În data de 14 februarie a.c., va avea loc proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă (proba B) - germană. Evaluarea competenţelor digitale (proba D) se va desfăşura în 16 si 19 februarie a.c., iar evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională (proba C) în 21 si 22 februarie a.c.

Subiectele pentru probele de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, respectiv în limba maternă, sunt elaborate de către Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare (CNEE). Subiectele cuprind texte literare şi nonliterare, funcţionale şi nonfuncţionale, precum şi itemi corespunzători descriptorilor de competenţe din programele pentru bacalaureat. Subiectele au un grad de complexitate care să permită tratarea lor integrală în maximum 10-15 minute.

Atât la proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română/ limba maternă, cât şi la proba orală de evaluare a competenţei lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională studiată în liceu, candidaţii intră în sala de examen în ordinea afişată, respectându-se criteriul alfabetic şi ora prevăzută pentru fiecare grupă, pe baza documentului de identitate.

Ca procedură de desfăşurare, candidatul extrage un bilet şi primeşte hârtie ştampilată pentru ciornă. Pentru elaborarea răspunsurilor, fiecărui candidat i se acordă câte 15 minute pentru pregătirea răspunsurilor, iar pentru susţinerea acestora în faţa comisiei, alte 10 - 15 minute.

Proba de evaluare a competenţelor digitale, se desfăşoară în laboratoarele de informatică L-1, L-2 din corpul A.

Rezultatul obţinut de fiecare candidat la proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, respectiv în limba maternă nu se exprimă prin note sau prin calificativ admis/respins, ci prin stabilirea nivelului de competenţă corespunzător grilei aprobate la nivel naţional: mediu, avansat şi experimentat. Nivelul de competenţă lingvistică de comunicare orală în limba română, respectiv în limba maternă se stabileşte de comun acord de către cei doi profesori examinatori, în conformitate cu descriptorii din programele de bacalaureat şi cu grila cuprinsă în procedurile elaborate şi transmise de CNEE. Suplimentul descriptiv al certificatului de competenţă conţine descrierea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, respectiv în limba maternă ale candidatului şi se va completa în conformitate cu nivelul acordat candidatului.

Presa are acces în centrul de examen numai cu avizul preşedintelui comisiei şi însoţită de un membru al comisiei, exclusiv înainte de începerea sau după încheierea probelor.

Pentru realizarea materialelor specifice (înregistrări/fotografii/preluări de imagine) este necesar acceptul persoanelor care apar în materialele respective.

In atasament exista planificarea pentru proba de evaluare a competentelor lingvistice de comunicare orala într-o limba de circulatie internationala

Se interzice candidatilor sa patrunda în sala cu orice fel de lucrari: manuale, dictionare, notite, însemnari etc., care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, precum si cu telefoane mobile si cu orice mijloc electronic de calcul sau de comunicare. Nerespectarea dispozitiilor referitoare la introducerea de materiale interzise în sala de examen duce la eliminarea din examen a candidatului de catre presedintele comisiei de examen, indiferent daca materialele interzise au fost folosite sau nu.

Va rog sa va prezentati la examen in tinuta corespunzatoare acestui eveniment, avand asupra voastra cartea de identitate.


In atasament gasiti planificarea candidatilor pentru prima proba a examenului - evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba şi literatura română (proba A).

Succes!


Ataşamente:
Rezultate competente lingvistice.pdf [363.3 KiB]
Descărcat de 206 ori
rezultate competente digitale.pdf [249.79 KiB]
Descărcat de 230 ori
Repartizare proba C AudioText ED.pdf [38.07 KiB]
Descărcat de 185 ori
Repartizare comp_lingv ORAL ED.pdf [37.77 KiB]
Descărcat de 218 ori
Planificare Competente Digitale.pdf [19.7 KiB]
Descărcat de 141 ori
rezultate germana materna.pdf [56.89 KiB]
Descărcat de 73 ori
rezultate bac romana.pdf [540.41 KiB]
Descărcat de 208 ori
Repartizare competente lb_materna.pdf [399.57 KiB]
Descărcat de 46 ori
Repartizare competente Lb_Romana.pdf [502.11 KiB]
Descărcat de 311 ori
PLANIFICAREA ACTIVITĂȚILOR DIDACTICE.pdf [405.1 KiB]
Descărcat de 185 ori
Cereri echivalare competențe lingvistice.pdf [523.82 KiB]
Descărcat de 135 ori
Cereri echivalare competențe digitale.pdf [522.96 KiB]
Descărcat de 112 ori

_________________
Toate cele bune,

prof.dr. Marin Florin Ilieș
Sus
 Profil  
 
Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 1 mesaj ] 

Ora este UTC + 3


Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Google [Bot] şi 44 vizitatori


Nu puteţi scrie subiecte noi în acest forum
Nu puteţi răspunde subiectelor din acest forum
Nu puteţi modifica mesajele dumneavoastră în acest forum
Nu puteţi şterge mesajele dumneavoastră în acest forum
Nu puteţi publica ataşamente în acest forum

Căutare după:
Mergi la:  
cron