COLEGIUL NAŢIONAL “DECEBAL” DEVA

~ Forum intern destinat discuţiilor despre activităţile şcolare din această instituţie ~
Acum este Mie Oct 16, 2019 10:25 pm

Ora este UTC + 3
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 1 mesaj ] 
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Recunoastere si echivalare examene, inscriere - Bac 2017
MesajScris: Sâm Mai 06, 2017 12:45 pm 
Neconectat
Avatar utilizator

Membru din: Lun Feb 16, 2009 8:33 pm
Mesaje: 928
ANUNT

Dirigintii vor informa absolventii 2017 despre Recunoaşterea şi echivalarea rezultatelor obţinute la examene cu recunoaştere internaţională pentru certificarea competenţelor lingvistice în limbi străine şi la examene cu recunoaştere europeană pentru certificarea competenţelor digitale:

Recunoaşterea şi echivalarea rezultatelor obţinute la examene cu recunoaştere internaţională pentru certificarea competenţelor lingvistice în limbi străine şi la examene cu recunoaştere europeană pentru certificarea competenţelor digitale se fac în conformitate cu metodologiile de recunoaştere şi echivalare şi cu lista examenelor aprobate prin Ordinul ministrului educaţiei, cercetării, tineretului şi sportului nr. 5219/2010 privind recunoaşterea şi echivalarea rezultatelor obţinute la examene cu recunoaştere internaţională pentru certificarea competenţelor lingvistice în limbi străine şi la examene cu recunoaştere europeană pentru certificarea competenţelor digitale, cu probele de evaluare a competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională studiate pe parcursul învăţământului liceal, respectiv de evaluare a competenţelor digitale, din cadrul examenului de bacalaureat.

În conformitate cu prevederile Legii nr. 1 / 20111 cu modificările şi completările ulterioare, elevii care promovează, pe parcursul învăţământului preuniversitar, examene cu recunoaştere europeană pentru certificarea competentelor digitale si lingvistice, au dreptul la recunoaşterea şi echivalarea rezultatelor obţinute la aceste examene.

Se recunosc şi se echivalează cu proba de evaluare a competențelor digitale - proba D din cadrul examenului de bacalaureat, rezultatele obținute la examenele ECDL, finalizate cu certificate ECDL.

Recunoaşterea şi echivalarea rezultatelor obţinute la examenele menționate, se realizează de către comisia de bacalaureat de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale, constituită la nivelul unităţii de învăţământ liceal.

Candidaţii care solicită recunoaşterea şi echivalarea rezultatelor obţinute la examene cu recunoaştere internaţională pentru certificarea competenţelor lingvistice în limbi străine şi la examene cu recunoaştere europeană pentru certificarea competenţelor digitale-2016 , depun la secretariatul unităţii de învăţământ în care funcţionează comisia de bacalaureat de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale o cerere scrisă, însoţită de o copie legalizată a certificatului pana in data de 25 mai a.c.

In concluzie, elevii trebuie sa depuna, in perioada 15-19 mai a.c. la secretariatul colegiului (doamna Monica Banciu – secretar), urmatoarele acte:

Cerere tip ( modelul din atasament);
Diploma/certificatul legalizat – pentru competentele digitale;
Diploma/certificatul tradus si legalizat – pentru competentele lingvistice.

In atasament exista si alte precizari privind echivalarea si inscrierea pentru examenul de bacalaureat. Cererile tip pentru echivalare se gasesc la secretariatul colegiului. Cererile tip pentru inscrierea la bacalaureat se distribuie prin diriginti.


Ataşamente:
Procedura_inscriere_examen_bacalaureat_revenire2017 (1) (1).pdf [7.33 MiB]
Descărcat de 113 ori
Ordin echivalare competente digitale %282%29.pdf [742.12 KiB]
Descărcat de 107 ori
OMEN nr 4932 modificare ordin 5219 recunoastere competente.pdf [212.03 KiB]
Descărcat de 107 ori
calendar BAC 2017_0.pdf [64.62 KiB]
Descărcat de 113 ori
Anexele_ 2a-2b-2c_cereri_inscriere_echivalare_bac_2017.doc [150.5 KiB]
Descărcat de 119 ori
Anexa_1_Tabel_de_inscriere_bac_2017.doc [49.5 KiB]
Descărcat de 106 ori
Anexa 2_ Metodologie recunoastere competente digitale.pdf [188.19 KiB]
Descărcat de 111 ori

_________________
Toate cele bune,

prof.dr. Marin Florin Ilieș
Sus
 Profil  
 
Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 1 mesaj ] 

Ora este UTC + 3


Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 40 vizitatori


Nu puteţi scrie subiecte noi în acest forum
Nu puteţi răspunde subiectelor din acest forum
Nu puteţi modifica mesajele dumneavoastră în acest forum
Nu puteţi şterge mesajele dumneavoastră în acest forum
Nu puteţi publica ataşamente în acest forum

Căutare după:
Mergi la: